Botkyrka långt ifrån lika

Vårterminen 2010 har varit den tuffaste i Borgskolans historia. På terminens första dag avfyrade några elever en raket i slöjdhusets kapprum, vilket ledde till brand och att hela byggnaden blev rökskadad.

Vi trodde alla att fram till sportlovet skulle vi få stå ut med att tränga ihop oss i de lokaler vi har kvar.
Men som vi ser i dag har det tagit hela terminen. Jag tycker att ett proffs på byggnader borde kunnat bedömma skadorna och återuppbyggnadstiden bättre.

När vi på skolan begärde ersättningslokaler i form av tillfälliga baracker fick vi veta att det var för dyrt. Istället funderade fastighetskontoret på att bussa våra elever till grannskolor för att kunna få undervisning i musik, bild och slöjd i ändamålsenliga lokaler, men detta visade sig vara omöjligt.

Nu har hela terminen gått och undervisningen i de drabbade ämnena har bedrivits runt hela skolan både inom- och utomhus.

En olycka kommer sällan ensam sägs det och snart kom nästa motgång. Borgskolans högstadium flyttas fr.o.m hösten till Brunnaskolan. Den oro som eleverna då kände späddes på med att flera av våra lärare varit borta från skolan i sammanlagt fyra veckor för att delta i det enorma planeringsarbetet för den nya Brunnaskolan och då har eleverna haft vikarier.

När man i Botkyrkas reklamtidningar läser om vad som satsats på olika skolor i kommunen och jämför med vad som hänt på Borgskolan, inser man att kommunens nya slogan är:

Botkyrka långt ifrån lika.

Jag tror och hoppas att vi i höst kommer att få det mycket bättre.
Borgskolan kommer likt fågel Fenix resa sig ur askan och bli en fantastisk skola igen.
Slöjd, bild och musiklokalerna är då färdiga och nyinredda och vi har en lugn och fin F – 6 skola.